Målet er nået: Nu er der mere fjernvarme på vej til Padborg og Kruså

8. september 2022

Målet er nået: Nu er der mere fjernvarme på vej til Padborg og Kruså

Svimlende høje gas- og elpriser har gjort boligopvarmning til et brandvarmt emne – også i Padborg. Og nu har byen talt: Man vil have mere fjernvarme. Med 50 procent tilslutning fra de lokale forbrugere er Padborg Fjernvarme derfor nu klar til at tilbyde billig, grøn fjernvarme til 750 boliger i Padborg og Kruså.

Der er god stemning på kontoret hos Padborg Fjernvarme for tiden.

Efter godt og vel et års arbejde med at udbrede mere fjernvarme til lokalområdet, nåede man nemlig for nylig op på mere end de påkrævede 50 procent tilslutning – og dermed er en kommende udvidelse af fjernvarmenettet nu en realitet.

Det er noget, der betyder meget for driftsleder Povl Bonde Christiansen, som ser frem til at sende endnu mere fjernvarme ud til borgerne i Padborg og Kruså. Og det bliver ikke kun en fordel for de kommende forbrugere, siger han – de nuværende får også glæde af udvidelsen:

- Jeg synes, det er en fantastisk mulighed, at vi i Padborg Fjernvarme kan udvide med flere forbrugere. Det gør, at vi styrker vores varmeforsyning både økonomisk og produktionsmæssigt, fortæller han og uddyber:

- Vi kommer til at udvide vores produktionsapparat med mere grøn energi, som skal forsyne de mange nye forbrugere, og på den måde står vi styrket.

 

Tidsplan klar sidst på året

Med tilstrækkelig tilslutning er næste fase i fjernvarmeprojektet lige om hjørnet.

Til oktober begynder Padborg Fjernvarme nemlig at danne sig et overblik sammen med entreprenøren, der skal føre det ud i livet. Og efter forventningen vil man have en tidsplan klar sidst på året, fortæller Povl Bonde Christiansen.

Hvornår man er helt færdige med at etablere fjernvarme til alle de nye forbrugere, kan driftslederen dog ikke sige noget om endnu. Men fjernvarmeselskabet skynder sig alt, hvad de kan, understreger han.

- Ud fra projektforslaget har vi fem år til at blive færdige, men vi håber selvfølgelig stærkt på at blive færdige før det. Lige nu skal vi dog slås med landets andre fjernvarmeselskaber om materialer og arbejdskraft, men det er jo et generelt samfundsvilkår for tiden, siger Povl Bonde Christiansen.

Vil man gerne være blandt de første til at få fjernvarme, kan man dog også gøre noget selv, forklarer driftslederen. Tidsplanen udarbejdes nemlig ud fra, hvor der er størst tilslutning.

- Vi plukker de lavest hængende frugter og starter der, hvor der er størst koncentration og flest tilmeldte. Vi er allerede så småt gået i gang med gravearbejdet i de områder, der er sikre, fortæller han.

Opfordringen lyder derfor, at man tilmelder sig fjernvarmen hurtigst muligt. Og lige nu sparer man desuden 30 procent på tilslutningen, når man tilmelder sig inden gravearbejdet er nået forbi ens bolig.

 

Flere områder på tale

Hvis interessen er til det, kan der være endnu mere fjernvarme på vej. Lige nu er Padborg Fjernvarme nemlig i fuld gang med de indledende undersøgelser i Kollund, Kollund Østerskov, industriområdet i Padborg og en række mindre områder.

- Indtil videre har et sted mellem 20 og 25 procent af forbrugerne meldt ud, at de er interesserede. Vi bruger undersøgelsen som et fingerpeg til, om vi skal starte et projekt op. Så det er nu, man skal melde ud, hvis man gerne vil have fjernvarme i områderne, understreger Povl Bonde Christiansen.

Fjernvarme til flere - vil du være med?

Den grønne omstilling banker på, også i Padborg og Kruså, og nu kan du komme med!

Spar 30% på tilslutningen

Vi vil gerne have så mange som muligt med i fjernvarmen. Derfor tilbyder vi 30% rabat på hele tilslutningen – dvs. grundafgift, belastningsafgift samt stikledning. Så bliver det ikke billigere.